Crowdlending een optie?

Gepubliceerd op 18 augustus 2022 om 15:36

Jullie kennen ons verhaal, wij zijn hier heel open over geweest. Lieve Robin heeft voor ons een crowdfunding opgezet, waar we immens dankbaar voor zijn. Het geld wat opgehaald is, hebben we meteen gebruikt om de jongens van de bouw mee te betalen. Iedereen die gedoneerd heeft, duizendmaal dank !! Ik heb veel tranen laten rollen bij elke donatie die binnen kwam, zo hartverwarmend.

 

Maar nu… We zijn al zeker een paar maanden bezig om een lening voor elkaar te krijgen. Maar wat gaat alles traaaaaag hier in Duitsland. We bellen iedere dag of ze nog iets nodig hebben en hoe de status is en bij elk telefoontje is er weer iets wat ze nodig hebben. Dan mist er weer een papiertje, dan moet er weer iets vertaald worden, dan moeten we nog iets anders invullen en ga zo maar door. Ik weet zeker dat degene die in Duitsland wonen, dit herkennen.

 

Ons idee… een crowdlending. We hebben zo snel mogelijk geld nodig voor een nieuw dak. Ik heb al duizend sites bekeken over crowdlending en dit vind ik zeer interessant. Alleen lopen we steeds ergens tegenaan. Veel sites zijn voor MKB bedrijven en niet voor particulieren. Als ik wel een site vind voor particulieren, dan krijg je alleen een lening als je in Nederland woont.

Jullie hulp… Weet iemand een site waar je als particulier geld kunt lenen via deze vorm als je in Duitsland woont. Of kennen jullie iemand die wil investeren in ons huis en we een contract maken waarin we alles vastleggen.

Of is dit een idee:

Iedereen kan investeren, van 100 euro tot …..

Ik leg alles vast in documenten inclusief contracten.

Iedereen krijgt 10% rente over zijn geïnvesteerde geld, maandelijks terug betaald in 36 maanden.

Dus stel je investeert 500 euro, dan krijg je 550 euro ervoor terug in maandelijkse termijnen van 15,28 euro. Dit lijkt natuurlijk weinig, maar dit is meer rente dan een bank je kan geven. Dat is vaak maar 1% of als je te veel geld hebt, moet je rente betalen.

 

Wie zou hiervoor open staan? Als er genoeg mensen zijn die dit met ons aandurven, dan duik ik hierin en ga ik alles uitzoeken. Je mag me een bericht sturen als je hier interesse in hebt. We kunnen ook persoonlijk kennis maken als je dat meer vertrouwen geeft. Je mag zeker ook een kijkje komen nemen in Duitsland hoe het huis erbij staat.

 

Of hebben jullie een ander idee? Wij staan voor alles open.

Betrouwbaar… Mijn agenda loopt al mega vol met opdrachten, dus we kunnen een lening maandelijks zeker terug betalen. Als we zelf tijd hadden om te sparen, dan was dat de beste optie. Alleen dat is wat er mist, tijd… Als we zelf moeten sparen, dan zitten we nog 3 jaar in de caravans. Wij zouden ons er wel doorheen slaan, alleen het probleem is, dat de gemeente dit niet meer goed gaat keuren. We worden nu een soort van gedoogd, maar dit houdt een keer op.

 

Liefs van ons 7


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.