Honing oogsten

Gepubliceerd op 15 mei 2022 om 11:43

Dankzij het mooie weer hebben onze bijtjes het er maar druk mee.

 

Zo’n 2 jaar geleden hadden we het er over, hoe tof zou het zijn als we in onze mooie tuin, bijtjes konden laten vliegen. En nog geen paar weekjes later vonden we een imker die allergisch bleek te zijn voor bijensteken. Tot zijn grote verdriet moest hij zsm de bijtjes weg doen. Wij konden alles overnemen, de pakken, een hele bijenkast met volk en ook een slinger. Wij als leken zijn ons toen meteen gaan verdiepen. Hoe pak je zoiets aan? Na vele uren YouTube video’s kijken en het afstruinen van internet sites, hadden we een goede basis om de bijtjes een goed thuis te geven.

 

En toen was het moment daar, de raten waren vol en we konden honing gaan oogsten. Wat vonden we het spannend!! Alles klaar gezet en dubbel gecheckt. Nog wat video’s gekeken over het oogsten van honing. En toen hop, naar de bijenkast. Het oogsten ging voortreffelijk, al zeg ik het zelf. Katy stond ondertussen met haar vingertje mee te snoepen direct vanuit een raat. En ik gaf haar geen ongelijk. Honing vers en warm uit de raat, is de lekkerste honing die er is.

We zijn er zeker een hele dag mee bezig geweest, maar toen we klaar waren, hadden we zeker 40! potten met honing. 🥳 dat was wel iets te veel voor onszelf, dus hebben we een paar potten weggegeven en ook nog een paar verkocht. Zo konden we met het geld van de verkochte potten weer nieuwe spullen voor de bijtjes halen.

En nu, na een mooie droge periode, is het alweer bijna tijd om te kunnen oogsten. We gaan deze week de potten alvast door de afwasmachine gooien, de slinger tevoorschijn toveren en ons klaarmaken voor de eerste oogst van het jaar. 💪🏻

Ik kan niet wachten op alweer die heerlijke honing van onze bijtjes. 🤗


Reactie plaatsen

Reacties

Anneke Oram
een jaar geleden

Honing is zoo duur hier, wat leuk zeg!

Kim Jansen
een jaar geleden

We kunnen wel een paar potjes opsturen 🤗