Zaadbommen

Gepubliceerd op 15 februari 2021 om 12:21

Het is nu nog koud, er ligt zelfs nog een beetje sneeuw en de dagen zijn nog donker. Toch wil ik jullie alvast iets gaan vertellen over wat ik zeer binnenkort in mijn webshop ga verkopen wat je geweldig in de lente kan gebruiken. En dat zijn doe het zelf pakketjes met ingrediënten om zaadbommen mee te maken.

Deze pakketjes heb ik gevonden via een kleine ondernemer met een hart voor tuinieren. Zij heeft jaren aan onderzoek gedaan naar de juiste ingrediënten en hoeveelheden en deze pakketjes ontworpen, speciaal voor iedereen die graag mooie bloemen wil laten groeien. In deze blog zal ik jullie wat meer vertellen over wat zaadbommen nu precies zijn en hoe je ze het beste kunt gebruiken.

 

Wat zijn zaadbommen?

Zaadbommen zijn kleine “bommetjes”, die bestaan uit een zadenmengsel, witte klei en een kokostablet. Door deze samenstelling heb je verder niks meer nodig. Zodra de bommetjes klaar zijn, kun je ze zo gebruiken. Je gooit ze in het voorjaar op de grond en als ze vochtig worden gaan ze vanzelf ontkiemen. Je hoeft er dus verder niks meer aan te doen, want de zaadbommetjes bevatten voedingsstoffen en grond, waardoor ze alles nodig hebben om goed te groeien.

Waaruit bestaat 1 pakket?

1 pakketje ingrediënten bestaat uit witte klei, een kokostablet en een zadenmengsel. Met dit pakket kun je heel makkelijk ongeveer 50 zaadbommetjes maken van iets minder dan 2 cm doorsnee. Bij je bestelling komt een handleiding waarin stap voor stap staat wat je moet doen. Het is super makkelijk en daardoor ook zeker geschikt voor kinderen om mee te helpen.

Zijn deze zaadbommen goed voor de bijtjes?

Zeker weten !! Door de verscheidenheid aan bloemen die eruit komen, zijn de zaadbommen zeer geschikt voor de bijen. Gooi een paar zaadbommen in de buurt van bijenkasten en de bijtjes zullen je zeer dankbaar zijn.

Is een zaadbom leuk om cadeau te doen?

Tegenwoordig is iedereen bezig met de natuur en daardoor zijn deze zaadbommen geweldig om cadeau te doen. Je kunt het hele pakket cadeau geven voor een verjaardag of zomaar. Maar je kunt ook de zaadbommetjes zelf maken, laten drogen en deze als cadeau geven.

Zijn de ingrediënten allemaal natuurlijk?

Ook daaraan is gedacht. Alle ingrediënten van de zaadbommen zijn 100% natuurlijk.

Wat komt er uit de mix?

Wat er uit de mix komt is een verrassing. De basis bestaat uit zonnebloemen & goudsbloemen plus zaden van charmante ouderwetse moestuinbloemen en/of kruiden. De zonnebloemen en goudsbloemen worden gekocht bij biologische bedrijven. De andere zaden komen van het duinlandje en/of het zonnetuintje van Bea, die haar best doet om de juiste biodiversiteit in stand te houden door het behouden van belangrijke soorten.

Zijn jullie enthousiast? Ik wel !!

Ik hoop dat ik jullie enthousiast heb kunnen maken over deze geweldige zaadbommen. Ik ga zelf een pakketje maken met mijn kids. Ik zal hiervan foto’s maken en deze in de webshop, instagram en facebook zetten. Blijf Katy’s dus volgen als je wil zien hoe de zaadbommen gaan worden en hoe makkelijk ze te maken zijn. Wij hebben zelf een bijenkast in de tuin met een volkje bijen. Ik ga ze dus in het voorjaar in onze eigen tuin gooien, zodat onze bijtjes er heerlijk honing van kunnen maken.

Mocht je alvast een pakketje willen reserveren? Stuur mij dan een bericht via Facebook en dan stuur ik je een berichtje zodra de zaadbommen in de webshop staan. Wil je een pakketje als cadeautje naar iemand laten opsturen? Ook dat kan !! In mijn webshop vind je ook hele leuke kaarten die je erbij kan doen. Schrijf een leuke tekst bij je bestelling en ik zorg dat deze op het kaartje komt.


Reactie plaatsen

Reacties

Judith Smit
3 jaar geleden

Leuk zeg! Straks als echt de lente komt, dan weet ik wel wat ik wil doen met de kinderen!