Ik kan niet slapen

Gepubliceerd op 13 augustus 2023 om 00:36

0:07 Dit is een tijd die ik het afgelopen jaar al heel vaak voorbij heb zien komen. En nou niet zozeer deze tijd, maar een willekeurige tijd na middernacht. Ik kan niet slapen, ik kan niet slapen, ik kan niet slapen. Vreemde gedachten, piekerende gedachten, verdrietige gedachten spoken door mijn hoofd. Ik denk bijna iedere avond wel terug aan die dag. Die dag. Had ik misschien meer, dan was ze misschien nog. Waarom had ik niet beter opgelet, misschien was ze dan nog. Had ik harder moeten roepen, dan was ze misschien nog. Iedereen om me heen zegt, het had niks uitgemaakt, maar mijn hoofd is het daar niet mee eens.

 

Nu alweer 9 maanden verder en nog steeds is de pijn net zo groot als die dag. Neem de tijd, het slijt, je moet rouwen, gun jezelf de tijd. Maar we hebben geen tijd. Voor je het weet is je tijd op, voorbij, met een klap, zomaar ineens, poef, weg. En de pijn, die blijft. Ik snap nu, meer dan ooit, dat er een pijn bestaat die je niet aankunt.

 

We hadden nog zoveel moeten doen samen. Ik zie je in gedachten nog voor me, hoe je kletst en aan de keukentafel zit. Hoe je ons uitzwaait als we weer naar huis gaan. Ik zou je zo graag nog eens zien zwaaien. Ik zou je zo graag nog even willen zeggen, bedankt voor alles. Het huis is nu kaal en leeg, alle herinneringen naar buiten geveegd. Maar ik sla ze op in mijn hart. Verdomme, wat doet dit pijn.

 

Ik zou zo graag alle pijn weg willen huilen, maar na 9 maanden zit niemand daar meer op te wachten. In mijn eentje huilen, daar ben ik goed in geworden. Je leert wie je vrienden zijn, door dik en dun. De “gezellige” vrienden, die rennen hard weg als het te moeilijk wordt. En ik snap het wel, want ik snapte deze pijn ook nooit. Deze pijn die nooit minder wordt. Deze pijn die overal bovenuit schreeuwt.

 

En dit, dit alles, wil ik zo graag tegen jou vertellen, aan die keukentafel, met een bak koffie, terwijl de kids in de woonkamer aan het spelen zijn. Ik mis onze gesprekken, ik mis je goede raad, ik mis jou.

 

0:29 ik kan niet slapen


Reactie plaatsen

Reacties

Karen Janssen
een maand geleden

Hele dikke knuffel. Ik herken het gevoel en het piekeren. Nogmaals dikke knuffel en koester de herinneringen 🫶😚

Kim Jansen
een maand geleden

❤️❤️❤️

Donny Merx-Jasbinschek
een maand geleden

Het is 0.48 ik kan niet slapen en lees je blog. 😪😪😪 ik ben er

Kim Jansen
een maand geleden

❤️❤️❤️

Anneke Oram
een maand geleden

Ik Jank nog steeds, every evening when things get quiet. Het eerste jaar is het ergste! Ik weet niet of dat beter wordt maar dat hoop ik well. 😘😘

Kim Jansen
een maand geleden

Ik hoop het ook, maar ik ben bang van niet. Dikke knuffel voor jou ❤️❤️❤️

Hendriette van Lent
een maand geleden

Mogen kostbare herinneringen en de liefdevolle aanwezigheid van mensen om je heen je helpen en troosten in moeilijke tijden tihden😘😘😘

Kim Jansen
een maand geleden

❤️❤️❤️

Rob Plönes
een maand geleden

❤️

Kim Jansen
een maand geleden

❤️❤️❤️

Swantje Schäfer
een maand geleden

Sterkte Kim!❤️

Kim Jansen
een maand geleden

❤️❤️❤️

INEKE
een maand geleden

Lieve Kim, ik heb het al vaker gezegd rouwen is rauw daar staat geen tijd voor. Vergeet niet dat jullie 9 maanden van een rollercoaster achter de rug hebben, eerst mama amper tijd om te rouwen....toen papa die hard achteruit ging en 3mnd na mama overleed, toen het huis leegmaken dat gaat je niet in de koude kleren zitten. Het rouwen gaat nu pas echt beginnen. Hoop dat er toch iemand is die snapt dat je na 9mnd nog best mag huilen om het grote gemis van mama, jullie waren zo EEN, dat heeft tijd nodig. Het gemis gaat nooit over ben nu zelf 10 jaar verder en mis mijn moeder ook nog regelmatig. Maar De harde randjes van het gemis gaan erin de loop van de jaren wel af maar dat is niet na het eerste of tweede jaar. Ondanks alles hoop ik dat je toch ook nog geniet van de mooie dingen die het leven heeft, mama zal altijd in je ❤️ voortleven net als papa op een ander plaatsje in je ❤️ dikke knuffel 😘😘😘

Kim Jansen
een maand geleden

Dank je lieve Ineke voor deze mooie woorden. ❤️❤️❤️